Lehdet virrassa

Tarkoitus: auttaa sinua huomaamaan, kuinka ajatuksesi tulevat ja menevät.

Kesto: 5 min

Ohje: Tee harjoitus mielellään kuuntelemalla äänite rauhallisessa paikassa.


Kuuntele tai lue harjoitus:

Laita silmät kiinni. Kuvittele mielessäsi hitaasti liikkuva virta. Vesi virtaa kivien yli, mutkittelee puiden välissä, laskee alas laaksoon. Silloin tällöin iso lehti leijailee virtaan ja virta vie sen mennessään.

Kuvittele, että istut virran äärellä lämpimänä, aurinkoisena päivänä katsellen kuinka virtaan leijailleet lehdet lipuvat virran mukana ohi.

Pane nyt merkille omat ajatuksesi. Joka kerta kun huomaat ajatuksen, kuvittele että se on kirjoitettuna yhteen noista ohi lipuvista lehdistä.

Jos mieleesi tulee sanoja, asettele nämä sanat lehdille. Jos mieleesi tulee mielikuvia tai kuvia, aseta ne lehdille sellaisinaan.

Tavoitteena on pysytellä virran äärellä ja antaa lehtien lipua mukana ohi. Anna virran virrata siten kuin se virtaa ja lehdillä näkyä se, mitä niissä näkyy.

Jos lehdet katoavat tai mielessäsi siirryt jonnekin muualle, pane ainoastaan merkille, että näin tapahtuu. Jos huomaat, että olet itse virrassa tai lehdellä, pane sekin vain merkille. Palaa uudelleen virran äärelle, huomioi mieleesi tuleva ajatus, kirjoita se lehdelle ja anna virran viedä lehti mukanaan.

Jatka tätä harjoitusta vähintään kolmen minuutin ajan.


Pohdinta

Huomasitko muutosta olossasi harjoituksen myötä? Huomasitko, miten monenlaisia ajatuksia sinulla saa olla?

Havainnoinnin harjoittelu tällä tavoin auttaa rauhoittamaan mieltä ja luomaan tilaa sisäisten äänien ympärille.

Kirjaa ajatuksiasi päiväkirjaan