Oiva – Käyttöehdot ja rekisteriseloste

Käyttöehdot

Käyttöehtojen soveltaminen

Nämä käyttöehdot koskevat Oiva-verkkopalvelun käyttämistä. Palvelun käyttäminen tarkoittaa näitten ehtojen hyväksymistä.

Yleiset ehdot

Oiva-verkkopalvelu on hyvän mielen ja henkisen hyvinvoinnin taitojen harjoitteluun tarkoitettu palvelu. Verkkopalvelua tarjoaa Suomen Mielenterveysseura ja sen ovat toteuttaneet Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy, Jyväskylän yliopisto ja Headsted Oy. Headsted Oy vastaa palvelun ylläpidosta. Palvelu on kaikille ilmainen, mutta käyttäjä on vastuussa omista tiedonsiirtomaksuistaan (Internet-yhteydestä ja mobiilidatan siirrosta aiheutuvat kustannukset).

Palvelua voi käyttää rekisteröityneenä tai rekisteröitymättä. Rekisteröinnin yhteydessä pyydetään sähköpostiosoitetta ja salasanaa. Säilytä kirjautumistietosi huolellisesti.

Palveluntarjoaja pidättää itsellään oikeuden muokata tai lakkauttaa Oiva-palvelu mistä tahansa syystä milloin tahansa ilman ennakkoilmoitusta. Palveluntarjoaja pitää käyttäjät parhaansa mukaan tietoisina muutoksista.

Vastuunrajoitus

Oiva-palvelu on käyttäjien käytettävissä ja saatavilla "sellaisena kuin se on". Palvelussa saattaa ajoittain esiintyä ohjelmistohäiriöitä tai muita saatavuuteen tai käytettävyyteen liittyviä häiriöitä.

Oivan harjoitukset perustuvat tutkittuihin menetelmiin, jotka yleisesti parantavat hyvinvointia, mutta palveluntarjoaja ei anna takuita niiden toimivuudesta kaikille. Mikäli tunnet, että sinulla on vakavia ongelmia mielen hyvinvoinnin suhteen, sinun kannattaa hakeutua ammattiavun piiriin.

Yksityisyyden suoja

Palvelun rekisteriseloste kertoo, kuinka palvelun kautta saatuja henkilötietoja käsitellään ja säilytetään. Rekisteriseloste on henkilötietolain mukainen (523/1999, 10$).

Käyttöehtojen muutokset

Palvelua kehitetään edelleen. Palveluntarjoaja pidättää itsellään oikeuden muuttaa käyttöehtoja milloin tahansa oman harkintansa mukaan. Mikäli muutokset aiheuttavat aineellisia muutoksia käyttöehtoihin, niistä ilmoitetaan sähköpostitse. Käyttäjä voi sulkea käyttäjätilinsä ottamalla ylläpitoon yhteyttä ja lopettaa palvelun käytön, mikäli ei hyväksy muuttuneita käyttöehtoja.

Rekisteriseloste

Rekisterin ylläpitäjä:

Teknologian tutkimuskeskus VTT
PL 1300 (Tekniikankatu 1)
33101 Tampere

Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Marja Harjumaa
Puh. +358 44 515 9439
Email. marja.harjumaa@vtt.fi

Rekisterin nimi

Oiva-sovelluksen käyttötietorekisteri

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

Rekisteriä käytetään Oiva-sovelluksen lisäominaisuuksien tarjoamiseen palveluun rekisteröityneille käyttäjille. Palvelun käytöstä kertyvää lokitietoa käytetään VTT:n tutkimus- ja kehitystoimintaan sellaisessa muodossa, että yksittäistä käyttäjää ei voi tunnistaa tietojen perusteella. Oiva on alun perin Salwe-tutkimusohjelmassa kehitetty sovellus, jonka verkkoversio on tehty yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa.

Rekisterin tietosisältö

Sähköpostiosoite Sovelluksen käyttöloki (sisään- ja uloskirjautumisten ajankohdat, sovelluksen osioiden ja harjoitusten käytön ajankohdat) Tiedot suoritetuista harjoituksista ja suosikeiksi merkityistä harjoituksista Tutkimustunnus (mikäli käyttäjä on mukana jossakin VTT:n, JY:n tai SMS:n tutkimuksessa)

Säännönmukaiset tietolähteet

Tiedot saadaan Oiva-sovelluksen käytön kautta muodostuvasta ja tietokantaan tallentuvasta käyttölokista. Palvelun käyttö rekisteröityneenä ja omien tietojen tallentaminen edellyttää sähköpostiosoitteen ja salasanan antamista.

Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Lokitietoja (raakadataa) käsittelevät ainoastaan VTT:n tutkijat ja palvelun ylläpidosta vastaava Headsted Oy:n henkilöstö. Sovelluksen ja sen osioiden käytöstä tehdään säännöllisesti yhteenvetoja käytön tilastointia varten Suomen Mielenterveysseuralle ja tutkimustarkoituksiin.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Henkilötietoja ei siirretä EU:n tai ETA:n ulkopuolelle. Palvelin sijaitsee Suomessa.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Palveluun liittyen ei säilytetä manuaalista aineistoa. ATK:lla oleviin tietoihin pääsy edellyttää käyttäjätunnusta ja salasanaa. Tiedot säilytetään suomalaisen palveluntarjoajan palvelimella tietokannassa. Tietokantaan pääsy palvelimella on suojattu käyttäjätunnuksella ja eri salasanalla kuin palvelimen hallinnointiin käytettävä salasana. Tiedonsiirtovaiheessa tietoliikenneyhteys on salattu.